ایده های سنتی کردن خانه


با دکوراسیون منزل خود را سنتی کنید!

 

هنگامی که حرف از دکوراسیون های سنتی به میان می‌آید، فضای شلوغ و قهوه‌خانه‌ای، با دیوارکوب‌هایی قدیمی، ‌گلیم‌ها و چراغ‌ نفتی، مهرهای فیروزه‌ای و هزار خرد و ریز سنتی به ذهن ما می‌آید ولی آیا این فضای درهم از چیدمان سنتی ایرانی الهام گرفته است یا بازار شام را به ذهن متبادر می‌کند؟ در این نوشتار برخی از نکات مهم برای چیدمان با الهام از گذشته مطرح شده است.

در چیدمان سنتی قاجار که زمان نزدیکتری به ما دارد، ‌اغلب از روکشهای قرمز تیره موسوم به «لاکی» استفاده می‌کنند. صندلی‌های چوبی با رنگ سبز باز و روکش‌های لاکی، صندوقچه‌های سبز روشن با نقاشی گل مرغ و مخده، بالش‌های بزرگ برای لم دادن که از مخمل قرمز تهیه شده، خصوصیات این معماری را نشان می‌دهد. کفپوش قالی‌ کاشان و کاشمر با این نوع دکور هماهنگ است.

مهم است که بدانیم از چه سبک و ماده‌ای استفاده می‌کنیم. برای مثال، میزهای گران‌قیمت خاتم‌کاری با فرش‌های کرم قهوه‌ای ـ شتری و طرح منظم بته جقه هماهنگ می‌شود و منبت با قالی‌های کاشان رنگین تناسب دارند.

فضاسازی کنید. مکان‌های تاریخی به خصوص خانه‌های قدیم مانند کاخ صاحبقرانیه تهران، بروجردی‌های کاشان و زینت‌الملک «نارنجستان» شیراز هنوز حال هوای تازه و خوش گذشته را دارند، با دقت در این مکان‌ها فکر شما متمرکز می‌شود.

خرت و پرت سنتی نخرید حتی در فضای سنتی هم فکر ما احتیاج به نفس کشیدن دارد، شمعدان و اتو و کشکول و شمشیر معرق و… جز شلوغی و هزینه اضافه برای شما چه دربردارند.

یک آب نما به یاد حوض خانه‌های قدیمی، چیدن مخده‌های بزرگ با رنگ‌های سنگین و قل‌قل سماور، از هر چه فکر کنید سنتی‌تر است. چای را از سماور زیبا روی یک مخده مخمل بزرگ بنوشید.

پرده‌های کلفت سبز با بته جقه‌های قرمز، مخمل زرشکی با شرابه طلایی و پرده‌های سرمه دوزی دستی برای محیط سنتی شما مناسب است.

اجزای کوچک‌تر را با دقت انتخاب کنید. برای مثال، رومیزی‌ها را با پرده و مبل هماهنگ کنید و سماور و لاله‌ها را جای مناسبی قرار دهید. حتی در دکور سنتی کاربرد و قابل استفاده بودن اولین و اولویت است.

ایده های سنتی کردن خانه (عکس)

سبک های مختلف دکوراسیون داخلی طرفداران خاص خود دارد. هر شخصی سعی می کند دکوراسیون منزل خود را به سبکی که به آن علاقه دارد، طراحی و چیدمان کند. دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی یکی از سبک های رایج در منازل است. این سبک را در خانه های قدیمی و گذشته زیاد می توان دید. در این پست قصد داریم به دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی بپردازیم؛ که چگونه آن را به نحو احسن طراحی کرده و از آن لذت ببریم. اگر به این سبک از دکوراسیون داخلی علاقه مند هستید، با تزئین همراه باشید.

فرش در دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی

از آنجایی که در گذشته کفپوش مناسبی مانند سرامیک وجود نداشته و نشستن و راه رفتن بر روی زمین اتاق ها معمول بوده است، معمولا از فرش برای پاکیزه نگه داشتن فضای اتاق استفاده می کرده اند. این که چه نوع فرشی برای دکوراسیون منزل خود استفاده می کنید، یک امر نسبتا سلیقه ای است و بستگی به علاقه شما دارد. تنها نکته ای که باید به آن توجه کنید، هماهنگی ساختار نقش و نگار و همچنین رنگبندی فرش، با دیگر وسایل مورد استفاده در منزل است. یا فرش را با وسایل دیگر هماهنگ کنید، و یا برعکس. خوشبختانه طرح و رنگ های گوناگونی از سبک های فرش ایرانی وجود دارد. چیدمان سنتی ایرانی

وسایل تزئینی دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی

وسایل تزئینی قدیمی مانند این دوره تنوع زیادی نداشته اند. اما یکی از وسایل تزئینی اساسی در منزل آینه و شمعدان است. تقریبا در هر خانه ایرانی می توان این وسیله زیبا را برای تزئین خانه دید. حتی اگر بسیار قدیمی و از مد افتاده باشد! وجود آینه در تمامی اتاق ها، حتی در اتاق پذیرایی، از دیگر علایم خانه های سنتی است. توجه داشته باشید که آینه ها با قابی چوبی و زیبا مزیین شده باشند.

از دیگر وسایل تزئینی می توان به انواع سفال های سنتی و حتی لعابی نقاشی شده اشاره کرد. از این وسایل به راحتی می توانید برای تزئین منزل استفاده کنید. در این مورد دست شما باز است و انواع گوناگون آن در بازار یافت می شود.

دکوراسیون اتاق سنتی

چیدمان خاص دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی

یکی از شرایطی که در منازل سنتی به وفور یافت می شود و دکوراسیون مدرن از آن اجتناب می کند، طراحی شلوغ فضا است. در دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی معمولا محیط با وسایل و اشیا تزئینی مختلف پر می شود و فضای خالی بسیار کم است. این نکته از نظر دکوراتورهای امروزی تایید نمی شود! ولی در گذشته بر این باور بودند که این نوع طراحی بر صمیمت اعضای خانواده می افزاید. البته این نکته را فراموش نکنید که فضای شلوغ باعث بهم ریختگی ذهن می شود و در همه موارد این موضوع صدق نمی کند. وجود وسایل تزئینی مانند انواع کشکول ها، شمشیرها و مانند آنها تنها ذهن را درگیر می کند. از وسایل بیهوده اجتناب کنید. سماورها و سینی های سنتی ایرانی به خوبی می توانند جایگزین خوبی برای آنها باشند.

وسایل سنتی منزل

پرده در دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی

پرده ها از نکات فراموش نشدنی این سبک از طراحی داخلی هستند. در گذشته از پرده ها تنها برای پوشاندن و زیبایی پنجره ها استفاده نمی شد! پرده در دکوراسیون سنتی ایرانی در هر کجای منزل که فضای خالی بر روی دیوار وجود داشت، به کار می رفت. پرده ها جزئی تزئینی در منازل بودند. حتما شما هم پرده های سبز رنگ با بته جقه‌های قرمز، مخمل زرشکی با شرابه های طلایی و پرده‌های سرمه دوزی دستی را دیده اید. این نوع پرده ها برای فضای سنتی شما بسیار مناسب است.

دکوراسیون منزل به سبک سنتی ایرانی

مبلمان دکوراسیون داخلی سنتی ایرانی

در گذشته خبری از مبلمان های مدرن امروزی نبوده است. در این مورد هم سلیقه زیبای ایرانیان شکوفا بوده و از مخده ها (بالشت های بزرگ برای لم دادن) بهره گرفته شده است. هرچند در گذشته نزدیک تخت های استراحتی و نشیمن از فرهنگ اعراب به دکوراسیون ایرانی اضافه شده است! ولی نوع و رنگ پارچه های استفاده شده، می تواند ایرانی باشد. یک میز منبت کاری شده کنار آنها، فضایی سنتی را در اختیار شما می گذارد.

چیدمان منزل به سبک سنتی ایرانی

انتخاب جزئیات دکوراسیون سنتی ایرانی

در آخر باید به این نکته اشاره کرد که در جزئیات هماهنگی را رعایت کنید. رمیزی ها، پارچه مخده ها و تخت ها، نوع و رنگ پرده ها را با هم هماهنگ کنید. در چیدمان وسایل توجه خاصی کنید. در دکوراسیون سنتی ایرانی یکی از اصول طراحی، دسترسی آسان به وسایل است. وسایل مورد نیاز روزمره را در دسترس قرار دهید. مانند جای سماور، میزهای کمکی برای مهمان ها و حتی یک فضای بزرگ خالی برای مهمانی های بزرگ در نظر بگیرید.

تزیینات سنتی

اگر بخواهیم نمونه های خوبی از این سبک دکوراسیون را به شما معرفی کنیم، می توان از نام های آشنایی مانند کاخ صاحبقرانیه تهران، بروجردی های کاشان و زینت الملوک «نارنجستان» شیراز به کار برد. نمونه های زیبا و دقیق از دکوراسیون سنتی ایرانی که با دیدن آنها می توانید دکوراسیون سنتی خود را تکمیل کنید.

صاحبقرانیه

بروجردی ها

کاخ صاحبقرانیه تهران

چیدمان سنتی خانه

خانه زینت الملوک «نارنجستان» شیراز


کادوناز | جدیدترین و بروز ترین مطالب در زمینه های خبر و بازیگران و فرهنگ و هنر و مقالات پزشکی و سبک زندگی و سرگرمی و بهداشت و تکنولوژی و دنیای مد و آشپزی.